ΜΥΣΤΙΚΑ

ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Η ομάδα του Beautytextbox μοιράζεται μαζί σας beauty tips που δεν πρέπει να χάσετε.

Η πούδρα και οι χρήσεις της

23/10/2016

Η πούδρα αποτελείται κατά 90% από τάλκουμ, μία φυσική ουσία, και από καολίνη, ένα φίνο άσπρο πηλό. Επίσης από ανθρακικό ασβέστιο, μετάξι, σκόνη μαγνησίου και άλλες ουσίες που φροντίζουν και προστατεύουν την επιδερμίδα μας. Κατάλληλη, λόγω της συσκευασίας που συνήθως την βρίσκουμε στο εμπόριο, για γρήγορα φρεσκαρίσματα του μακιγιάζ μας στην διάρκεια της ημέρας.

Ιδιότητες της πούδρας

Υπάρχουν αρκετά επιχειρήματα υπέρ της χρήσης μίας πούδρας.

  • Εξαφανίζει, καθυστερεί και εμποδίζει την εμφάνιση της λιπαρότητας (γυαλάδας) της επιδερμίδας, προσφέροντας μία μεταξένια ματ υφή.
  • Σταθεροποιεί το χρώμα του make up εξασφαλίζοντας διάρκεια στο αποτέλεσμα.
  • Διορθώνει αποχρωματιστικά λάθη που τυχόν έχουν γίνει από το ρουζ και τις σκιές ματιών.

Η πούδρα χρησιμοποιείται πάντα πάνω από το make up, εφαρμόζοντας απαλά με ένα πον πον ή ειδικό πινέλο αφήνοντας ένα όμορφο αποτέλεσμα και διάρκεια στο ολοκληρωμένο μακιγιάζ.

Πούδρα σε μορφή σκόνης και compact

Όταν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα απλό μακιγιάζ είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε πούδρα σε μορφή σκόνης.  Η επιδερμίδα μας θα δεχτεί καλύτερα αυτή την μορφή και θα εφαρμοστεί πιο εύκολα με το πινέλο της πούδρας.

Η πούδρα σε compact μορφή, που συνήθως είναι σε συσκευασία με καθρέφτη και σφουγγάρι, είναι προτιμότερο να εφαρμόζεται τις στιγμές που βρισκόμαστε εκτός σπιτιού και θέλουμε απλά να ανανεώσουμε το μακιγιάζ μας.  Ο λόγος είναι ότι μπορούμε να πάρουμε μόνο μικρές ποσότητες από το προϊόν και έτσι είναι πιο δύσκολο να το δουλέψουμε αποτελεσματικά.

Σωστή εφαρμογή της πούδρας

  • Παίρνετε αρκετή ποσότητα πούδρας από την συσκευασία με ένα μεγάλο πον πον ή με το ειδικό πινέλο.
  • Μην εφαρμόζετε την πούδρα απευθείας στο πρόσωπο. Καλύτερα είναι να χτυπήσετε ελαφρά πάνω στο χέρι σας ή την συσκευασία έτσι ώστε να φύγει η περιττή ποσότητα.
  • Με ταμποναριστές κινήσεις εφαρμόστε σε όλο το πρόσωπο σας ασκώντας μία μικρή πίεση.
  • Πουδράρετε αρκετές φορές την μύτη, το μέτωπο και το πηγούνι εφόσον σε αυτά τα σημεία βρίσκονται διάφοροι αδένες της επιδερμίδας μας που εμφανίζουν ιδρώτα και λιπαρότητα.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι να θυμάστε να διατηρείτε καθαρά τα πινέλα της πούδρας καθώς και το πον πον.  Με την πάροδο του χρόνου γίνονται ανθυγιεινά και κολλάνε μην μπορώντας να αποδώσουν σωστά στην εφαρμογή.


Ρωτήστε την Beauty Expert

Για να ζητήσετε προσωπικές συμβουλές θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος χρήστης. Αν δεν έχετε λογαριασμό κάντε κλικ εδώ.