ΜΥΣΤΙΚΑ

ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Η ομάδα του Beautytextbox μοιράζεται μαζί σας beauty tips που δεν πρέπει να χάσετε.

Γύρω από το make up

29/04/2014

Το make up ή foundation ή fond de teint, είναι μία κρέμα που επιλέγουμε ανάλογα το χρώμα της επιδερμίδας μας, με σκοπό να τονίσουμε και να αναδείξουμε τα χαρακτηριστικά μας. 

Αρκετές φορές έχει και διορθωτικό χαρακτήρα, σε περιπτώσεις που η επιδερμίδα μας εμφανίζει λεκέδες ή κοκκινίλες, γυαλίζει λόγω λιπαρότητας  ή έχει ατέλειες.

Είδη make up

Τα make up αποτελούνται από δύο βασικά συστατικά, το χρώμα και το γαλάκτωμα. Κάποιες φορές περιέχουν φίλτρα για αντηλιακή προστασία και ενυδατικά συστατικά. Σημαντικό είναι να γνωρίζετε πως όσο περισσότερη πούδρα περιέχει το make up, τόσο περισσότερη κάλυψη θα σας προσφέρει.

  • Υγρό make up: Συνήθως το συναντάμε σε σωληνάρια και είναι το ρευστό make up που περιέχει πούδρα και λίγο λίπος. Προσφέρει στην επιδερμίδα μας μία πιο ομοιόμορφη όψη, χωρίς όμως να καλύπτει ατέλειες όπως κοκκινίλες ή σμήγματα. Το συγκεκριμένο είδος make up συνιστάται στις πιο λιπαρές επιδερμίδες.
  • Make up σε κρέμα: Συνήθως το συναντάμε σε βαζάκια ή μπουκάλια και περιέχει ελάχιστο λίπος και υδατικά συστατικά, που το κάνουν ιδανικό για τις πιο ξηρές επιδερμίδες. Συνιστάται και για τις επιδερμίδες με σμήγματα και φλεβίτσες.
  • Compact Make up: Συνήθως το συναντάμε σε συσκευασία με καθρέφτη και ειδικό σφουγγαράκι. Είναι το πιο καλυπτικό από όλα τα είδη make up καθώς περιέχει μεγάλη ποσότητα σε πούδρα και χρωστικές ουσίες. Αν η εφαρμογή του γίνει με το ειδικό σφουγγάρι της συσκευασίας του, αφήνει το ίδιο αποτέλεσμα με μία πούδρα, μόνο που εδώ θα έχουμε την επιθυμητή κάλυψη. Για μέγιστη κάλυψη το μυστικό είναι να έχετε βρέξει προηγουμένως το σφουγγαράκι.
  • Make up σε stick: Όπως και με το compact make up, είναι αρκετά καλυπτικό αλλά με πιο μαλακή υφή. Το μυστικό εδώ για την μέγιστη κάλυψη είναι να το απλώσετε με ειδικό σφουγγαράκι και όχι απευθείας από το stick.

 

Η σωστή επιλογή χρώματος

Όταν επιλέγετε απόχρωση για το make up σας, θα πρέπει να προσέχετε να έχει τον ίδιο τόνο με την επιδερμίδα σας. Δεν θα πρέπει να υπάρχει διαφορά ούτε κάτω από τα περιθώρια του λαιμού.  Με γνώμονα  να πετύχετε ένα φυσικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να γνωρίζετε πως μεγάλο ρόλο παίζει και το φως κάτω από το οποίο γίνεται η εφαρμογή, έτσι ώστε να μην έχετε κάποια απόκλιση στο χρώμα.


Διάρκεια ζωής του make up

Πολύ σημαντικός παράγοντας για την διάρκεια ζωής ενός make up είναι να μην αναπτυχθούν βακτήρια. Έτσι θα πρέπει να τα έχετε κλεισμένα και φυλαγμένα σε σκοτεινό μέρος. Με αυτό τον τρόπο θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον 18 μήνες. Πρέπει να έχετε πάντα καθαρά, πλυμένα χέρια, όπως και να φροντίζετε να καθαρίζετε πάντα τα πινέλα ή τα σφουγγαράκια που χρησιμοποιείτε για την εφαρμογή του make up.  Σε περίπτωση που δείτε να έχει αλλοιωθεί η σύσταση του ή να μυρίζει άσχημα θα πρέπει να το πετάξετε αμέσως.

Ρωτήστε την Beauty Expert

Για να ζητήσετε προσωπικές συμβουλές θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος χρήστης. Αν δεν έχετε λογαριασμό κάντε κλικ εδώ.